2

انتخاب کپسول آتش نشانی مناسب و انواع آن

انتخاب کپسول آتش نشانی مناسب در کلاس مربوط می تواند به معنای واقعی کلمه، تفاوت بین مرگ و زندگی باشد. برای مقابله با هر نوع آتش سوزی نمی توان از هر کپسولی استفاده کرد و از آنجا که هر نوع کپسول آتش خاموش کنی مناسب خاموش کردن نوع خاصی از مواد اشتعال زا است، انتخاب یک کپسول می تواند قدم گذاشتن در یک میدان مین باشد. اولین قدم بررسی این است که در محیط چه مواد قابل اشتعالی وجود دارد که می بایست از آتش سوزی محافظت شود. این مواد را می توان به شش دسته مختلف تقسیم کرد:

  • کلاس A، مواد جامد مبتنی بر کربن قابل احتراق همچون کاغذ، چوب یا منسوجات
  • کلاس B، مایعات قابل اشتعال مانند پارافین، بنزین، گازوئیل یا روغن صنعتی
  • کلاس C، گازهای قابل اشتعال همچون بوتان، پروپان یا متان
  • کلاس D، فلزات سوزاننده همچون آلومینیوم، لیتیوم یا منیزیم
  • آتش سوزی ناشی از تجهیزات الکتریکی (نشان داده شده توسط یک نماد جرقه برقی و نه حرف E)
  • کلاس F، چربی ها و روغن های پخت و پز

انتخاب کپسول آتش نشانی مناسب

انتخاب کپسول آتش نشانی مناسب

انواع کپسول های آتش نشانی

پنج نوع اصلی از انواع کپسول آتش نشانی وجود دارد که هریک با محتوی مخصوص، مناسب اطفای حریق نوع خاصی از مواد قابل اشتعال است. مواد مورد استفاده در کپسول های آتش نشانی شامل مواد شیمیایی مایع، CO2، پودر خشک، کف و آب است. هیچ کپسولی وجود ندارد که بتواند در تمام طبقات آتش استفاده شود.در این بین، شما ملزم هستید کپسول آتش خاموش کن مناسب محل کار یا زندگی خود را تهیه نماید.  یکی دیگر از موارد مورد توجه در انتخاب کپسول آتش خاموش کن، اندازه و وزن مناسب برای مطابقت با مقررات ایمنی در برابر آتش در محل کار یا زندگی شما است.

1-   خاموش کننده های حاوی کف

کپسول آتش نشانی حاوی کف متداول ترین نوع خاموش کننده های آتش است که برای آتش سوزی های کلاس B استفاده می شود. با این حال، این کپسول ها بر پایه آب هستند و این بدان معناست که می توانند از آنها برای آتش سوزی کلاس A نیز استفاده کرد. این کپسول های آتش نشانی ممکن است برای آتش سوزی های ناشی از مواد آلی مختلف از جمله چوب، زغال سنگ، منسوجات، پارچه، مقوا و کاغذ و همچنین مایعات قابل اشتعال از جمله بنزین و رنگ، مورد استفاده قرار گیرند. از این نوع کپسول های آتش نشانی نباید در آتش سوزی های ناشی از فلزات قابل اشتعال، آتش سوزی در آشپزخانه و آتش سوزی هایی که تجهیزات الکتریکی را درگیر می کنند استفاده کرد. رنگ برچسب آن کرم است.

وجود کپسول های آتش خاموش کن فومی در محل کار و ساختمان هایی از جمله انبارها، املاک مسکونی، بیمارستان ها، مدارس، ادارات و ساختمان هایی که مایعات قابل اشتعال ذخیره می کنند، مورد نیاز است. این کپسول ها باید در محل های خروجی در طبقه هایی قرار گیرد که به عنوان موضع خطر آتش سوزی در کلاس A و B مشخص شده است.

کپسول آتش نشانی حاوی کف

کپسول آتش نشانی حاوی کف

2-   خاموش کننده های مبتنی بر آب

کپسول آتش نشانی مبتنی بر آب بیشتر برای خطر آتش سوزی کلاس A استفاده می شوند. در اکثر مکان ها وجود یک خاموش کننده حاوی کف یا آب ضروری است. این نوع خاموش کننده برای آتش سوزی های ناشی از مواد آلی مختلف از جمله پارچه، منسوجات، زغال سنگ، چوب، مقوا و کاغذ و غیره استفاده می شود. این کپسول نباید برای آتش سوزی آشپزخانه، آتش سوزی ناشی از گاز و مایعات قابل اشتعال و همچنین آتش سوزی هایی که شامل تجهیزات الکتریکی است، استفاده شود. این کپسول دارای برچسب قرمز روشن است.

نوع مشاغل یا محل هایی که این نوع کپسول باید در آنجا قرار داشته باشد شامل ساختمان های ساخته شده از چوب یا مواد آلی یا محل های تجاری حاوی انواع خاصی از مواد آلی مانند بیمارستان ها، مدارس، دفاتر، انبارها و املاک مسکونی است. این خاموش کننده ها باید در خروجی طبقه هایی قرار گیرند که خطر آتش سوزی کلاس A برای آنها مشخص شده است.

کپسول آتش نشانی مبتنی بر آب

کپسول آتش نشانی مبتنی بر آب

3-   خاموش کننده های حاوی پودر خشک

کپسول آتش نشانی مبتنی بر پودر خشک استاندارد، برای آتش سوزی های کلاس A، کلاس B و کلاس C استفاده می شود. با این حال، نباید از این موارد در فضاهای بسته استفاده شود، زیرا پودر خشک موجود در خاموش کننده به راحتی استنشاق می شود. همچنین پس از اتمام آتش سوزی، تمیز کردن پودر به جا مانده معضل بزرگی است. این کپسول می تواند برای آتش سوزی های مربوط به تجهیزات الکتریکی، مواد مختلف آلی از جمله چوب، زغال سنگ، منسوجات، پارچه، مقوا و کاغذ و همچنین برای آتش سوزی ناشی از مایعات قابل اشتعال از جمله بنزین و رنگ و همچنین گازهای قابل اشتعال از جمله استیلن و گاز مایع استفاده شود. خاموش کننده های پودر خشک مخصوص به طور معمول برای آتش سوزی ناشی از فلزات قابل اشتعال مانند منیزیم و تیتانیوم استفاده می شود. رنگ برچسب این نوع خاموش کننده ها آبی است.

این نوع کپسول های آتش نشانی در محوطه های گاراژ، مشاغل جوشکاری و برش شعله، ساختمان هایی با اتاق های بزرگ دیگ بخار و مکان های حاوی گازهای قابل اشتعال مورد نیاز است.

کپسول آتش نشانی حاوی پودر خشک

کپسول آتش نشانی حاوی پودر خشک

4-   خاموش کننده های حاوی مواد شیمیایی مرطوب

کپسول آتش نشانی شیمیایی مرطوب برای استفاده در آتش سوزی کلاس F طراحی شده اند که شامل روغن های پخت و پز و چربی ها هستند. همچنین می توان آنها را در آتش سوزی های کلاس A نیز استفاده کرد. از خاموش کننده های شیمیایی مرطوب می توان برای آتش سوزی های ناشی از مواد مختلف آلی از جمله چوب، زغال سنگ، منسوجات، پارچه، مقوا و کاغذ نیز استفاده کرد. رنگ برچسب این نوع خاموش کننده ها زرد است.

این نوع کپسول ها باید در نزدیکی منبع خطر آتش سوزی در آشپزخانه ها و سفره خانه های تجاری قرار گیرد.

کپسول آتش نشانی حاوی مواد شیمیایی مرطوب

کپسول آتش نشانی حاوی مواد شیمیایی مرطوب

5-   خاموش کننده های حاوی دی اکسید کربن (CO2)

کپسول آتش نشانی حاوی دی اکسید کربن (CO2) عمدتا برای خطرات ناشی از آتش سوزی استفاده می شوند و معمولاً اصلی ترین نوع خاموش کننده های حریق هستند که در اتاق های سرور کامپیوتر ارائه می شوند. این کپسول ها همچنین آتش کلاس B را خاموش می کنند. خاموش کننده های CO2 با حذف و کنار زدن اکسیژن مورد نیاز آتش سوزی، آتش را خفه می کنند. این نوع خاموش کننده دارای برچسب مشکی است.

خاموش کننده های CO2 باید در نزدیکی منبع خطر آتش سوزی یا در مجاورت محل های آتش سوزی مانند دفاتر، آشپزخانه ها، اتاق های سرور و محل نگهداری وسایل الکتریکی و تجهیزات باشند.

کپسول آتش نشانی حاوی CO2

کپسول آتش نشانی حاوی CO2

محصولات مرتبط:

پتوی ضد حریق فایبر گلاس ۱/۸*۱/۸ متر، اسپاسیانی – SPASCIANI

هواکش ضد انفجار دوازده – ۱۲ اینچی، اس اچ تی سی – SHT30

مقالات مرتبط:

سیستم ضد حریق و ضرورت آن برای مشاغل

انواع مختلف سیستم اعلام حریق و دستگاه‌های هشدار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست