آلودگی خاک و تاثیر آن بر سلامتی

آلودگی خاک تهدیدی برای سلامت و امنیت غذایی

در حالی که به طور معمول آلودگی های خاک نیز همانند مواردی همچون کاشت درخت مورد توجه قرار نمی گرفت، سازمان غذا و کشاورزی سازمان ملل (FAO) یک مطالعه با نام آلودگی خاک: یک واقعیت پنهان منتشر کرد و یک حرکت جهانی در سال 2018 را شکل داد. جهان هر ساله 5 دسامبر روز جهانی خاک را به منظور افزایش آگاهی پیرامون چالش های رو به رشد مدیریت خاک و از بین رفتن تنوع زیستی خاک و همچنین تشویق دولت ها، جوامع و افراد در سراسر جهان به تعهد به حفظ سلامت خاک، گرامی می دارد. این یک حقیقت است که ما به خدمات اکوسیستم ارائه شده توسط خاک وابسته هستیم و خواهیم بود.

منابع آلودگی خاک چیست؟

گزارش ها نشان می دهد منابع اصلی انسانی برای آلودگی خاک، مواد شیمیایی هستند که در محصولات جانبی فعالیت های صنعتی استفاده و یا تولید می شوند. زباله های خانگی، دامی و شهری (از جمله فاضلاب)، مواد شیمیایی کشاورزی و فرآورده های نفتی از جمله منابع آلودگی هستند. این مواد شیمیایی به طور اتفاقی در اثر نشت روغن یا شسته شدن از محل دفن زباله ها، یا عمداً، از طریق استفاده از کودها و سموم دفع آفات، آبیاری با فاضلاب تصفیه نشده یا استفاده از لجن فاضلاب در زمین، آزاد می شوند.

 

"منابع

معضل بزرگ خاک چیست؟

بزرگ ترین معضل آلودگی خاک تاثیر بر سلامت غذایی موجودات زنده است که از دو طریق بر امنیت غذایی تأثیر سو دارد. این اتفاق می تواند به دلیل افزایش سطح سمیت آلاینده ها، میزان محصول را کاهش دهد و از طرفی، محصولاتی که در خاک های آلوده رشد می کنند برای مصرف حیوانات و انسان ها ایمن نیستند. این مصوبه از دولت ها خواست تا خسارت وارده به خاک را با روش های بهتر مدیریت خاک، محدود کنند. در حال حاضر UNEP، مشارکت جهانی خاک، پنل فنی بین دولتی خاک، سازمان بهداشت جهانی و دبیرخانه کنوانسیون های بازل، روتردام و استکهلم به طور مشترک در حال کار بر روی گزارش دیگری در مورد میزان و روند آلودگی های خاک از جمله خطرات و تأثیرات آن بر سلامتی، محیط زیست و امنیت غذایی در سال های آینده هستند.

"تاثیر

آلودگی خاک و ظهور بیماری ها

آلودگی خاک با تغییر تعادل اکوسیستم ها و ناپدید شدن شکارچیان یا گونه های رقابتی که زیست توده آنها را تنظیم می کند، می تواند منجر به ظهور آفات و بیماری های جدید شود. این اتفاق همچنین به گسترش باکتری ها و ژن های مقاوم در برابر میکروب کمک می کند و بدین ترتیب، توانایی بشر برای مقابله با عوامل بیماری زا را کم می کند. همچنین آلودگی می تواند به مرور کیفیت خاک را کاهش داده و رشد محصول را دشوار کند. در حال حاضر، تخریب زمین و خاک، حداقل 3.2 میلیارد نفر یعنی 40 درصد از جمعیت جهان را تحت تأثیر قرار داده است.

"بروز

منشور جهانی اصلاح خاک

منشور جهانی اصلاح خاک FAO توصیه می کند که دولت ها مقررات مربوط به آلودگی خاک را اجرا کنند و از تجمع آلودگی بیش از حد جلوگیری کنند تا بدین ترتیب، سلامت و تندرستی انسان و غذای سالم را تضمین کنند. این ابتکار یک فراخوان جهانی برای افزایش میزان ترمیم اکوسیستم های زمینی، ساحلی و دریایی طی 10 سال آینده است که منجر به ترویج روش های بهبود مدیریت خاک می شود. خاک از طریق عملکردهای اکوسیستم خود بر تنظیم آب، بازیافت مواد مغذی، تولید مواد غذایی، تغییرات آب و هوا و تنوع زیستی اکوسیستم های زمینی تأثیر می گذارد. انتقال از وضعیت تخریب خاک به سوی کارهایی که خاک را بازیابی می کنند برای اطمینان از امنیت غذایی و رفاه نسل های آینده، لازم و ضروری است.

منشور جهانی اصلاح خاک

منشور جهانی اصلاح خاک

 مطالب مرتبط:

         انواع تجهیزات حفاظت فردی و کاربرد آنها

         خشک سالی به عنوان یک معضل جهانی

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست