روش صحیح استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر
انرژیهای تجدیدپذیر همانگونه که از نام آنها پیدا است، به انرژیهایی گفته میشوند که هرگز به پایان نمیرسند. لازم به ذکر است که مقدار قابل توجهی از انرژی مورد نیاز دنیا، توسط این انرژیها تامین میشوند و نقش بزرگی در ادامه زندگی موجودات جهان دارند. برخی افراد همچنان سوخت فسیلی را با انرژی تجدیدپذیر یکسان تصور میکنند و این دو انرژی به لحاظ کارایی کاملا باهم متفاوت هستند. استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر اگر به شکل درستی انجام شوند، میتواند در حیات آینده کره زمین تاثیر بسزایی داشته باشد. اما اگر از این انرژیها به درستی استفاده نکنیم، قطعا ادامه حیات موجودات جهان با مشکل روبرو خواهد شد. تصور غلط اغلب افراد این است که باتوجه به بی پایان بودن انرژیهای تجدید پذیر، مصرف بیش از اندازه این انرژیها هیچ مشکلی برای ادامه زندگی موجودات کره زمین بوجود نخواهد آورد و چه بسا بسیار مفید خواهد بود. اما در واقعیت به این شکل نیست و همهی افراد به استفاده صحیح از انرژیهای تجدید پذیر موظف هستند.
تفاوتهای اصلی انرژی تجدیدپذیر و سوخت فسیلی
انرژی حاصل از باد، خورشید، زیست توده، امواج اقیانوس و … جزو انرژی تجدیدپذیر و مواردی مانند نفت، گاز، زغال سنگ و … جزو سوختهای فسیلی نیز محسوب میشوند. سوختهای فسیلی دائما در حال تولید شدن هستند و سالانه حجم بالایی از این سوختها در دنیا تولید میشوند. متاسفانه مصرف بی رویه از سوخت فسیلی باعث شده است این سوختها زودتر از زمان موعد به اتمام برسند و بشر در کمتر از صد سال حجم بالایی از سوخت فسیلی زمین را مصرف کرده است. گفتنی است که منابع انرژیهای تجدید پذیرکاملا نامحدود و سوختهای فسیلی هم کاملا محدود نیست و از این حیث باید در استفاده از انرژیهای تجدید پذیر و سوخت فسیلی صرفه جویی کرد.
منبع اصلی انرژهای تجدید پذیر از خورشید است و به نوعی از خورشید بوجود میآیند. خورشید که در حال حاضر منبع اصلی انرژی دنیا محسوب میشود، طبق بررسی دانشمندان روزی از بین خواهد رفت و قطعا در آن زمان امکان حیات برروی کره خاکی وجود نخواهد داشت. البته این فرضیه قطعا تا چندین هزار سال دیگر رخ نخواهد داد و جامعه بشری به راحتی میتواند از انرژی خورشیدی استفاده لازم را ببرد. از قدیم الایام خاورمیانه به نفت و آسیا به زغال سنگ معروف بوده است و مقدار قابل توجهی از سوخت فسیلی دنیا از این مناطق تامین میشود. درواقع این دو انرژی تا حدود زیادی در اقتصاد دنیا تاثیرگذار هستند و منبع اصلی درآمد کشورهای عربی از فروش نفت و گاز است.
معرفی انواع انرژیهای تجدیدپذیر (استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر)
در این بخش به معرفی انواع انرژی تجدیدپذیر میپردازیم تا با کارایی آنها بیشتر آشنا شوید. انرژیهای خورشید، باد، برق آبی، اقیانوس و زیست توده جزو شناخته شده ترین انواع انرژی های تجدیدپذیر هستند که در ادامه توضیحات بیشتری در این زمینه خواهیم داد.
* انرژی خورشید: از نور و گرمای خورشید در اغلب صنایع دنیا استفاده میشود و روشهای الکتریکی و حرارتی جزو روشهای متداول استفاده از منبع خورشید است. در روش الکتریکی از نور خورشید برای تولید جریان برق یا الکتریسته استفاده میشود که تبدیل نور خورشید به برق در سلولهای خورشیدی صورت میگیرد. از توان حرارتی خورشیدی برای گرم کردن محیط داخلی و بیرونی ساختمانها و پنجرههای شیشه ای بهره گرفته میشود. از کارایی دیگر انرژی حرارتی خورشیدی میتوان به جذب گرما در سیستمهای آب گرم خورشیدی نیز اشاره کرد. انرژی فعال خورشیدی به توان الکتریکی خورشید و انرژی غیر فعال خورشیدی به توان حرارتی خورشید نیز گفته میشود. استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر در صنایع مختلف، کمک بزرگی به تولید جریان الکتریسیته کرده است و درصورت نبود این منابع قطعا تولید برق با مشکل بزرگی مواجه میشد.
* انرژی باد: کاربرد اصلی انرژی باد در توربینهای بادی است. لازم به ذکر است که انرژی باد در توربین آبی چندان کارایی ندارد و به شکل مستقیم در توربین بادی نقش دارد. برای تولید جریان برق به چندین هزار توربین نیاز است تا بتوان در مدت زمان کوتاهی جریان الکتریسیته تولید کرد.
* انرژی برق آبی: انرژیهای برق آبی به عنوان انرژی هیدرولیک شناخته میشوند و در تولید برق نقش بزرگی دارند که تولید جریان الکتریسیته از طریق جریان آب انجام میشود. استقرار توربین در نزدیکی جریان آب مانند رودخانه یکی از روشهای تولید برق است که انرژیهای هیدرولیک در این رابط نقش موثری را ایفا میکنند. درواقع جریان آب به داخل توربینها انتقال پیدا کرده و این دستگاهها برق را به بهترین شکل ممکن تولید میکنند. استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر بیشتر به صنایع آب و برق مربوط میشود که تولید آب و برق تا حد زیادی به این انرژیها وابسته است.
* انرژی زیست توده: به طور کلی اصطلاح زیست توده را به بسیاری از موارد میتوان ارتباط داد و تنها به یک گونه خاصی مربوط نمیشود. گیاهانی که از بین میروند و از آنها به عنوان سوخت استفاده میشود، زیست دوده به شمار میرود. چوبی که سوزانده شده و از آن برای تولید سوخت فسیلی استفاده میشود، زیست دوده محسوب میشود. همچنین استفاده از الکل صنعتی در دستگاههای دیزل یک نوع زیست توده به شمار میرود.
معرفی انرژیهای موج، کشندی و حراراتی (استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر)
انرژی اقیانوس جزو انرژیهای تجدیدپذیر به شمار میرود که به سه دسته انرژی های موج، کشندی و حرارتی تقسیم میشود. انرژی موج با حرکات خود مستمر خود به جهات گوناگون، انرژی جنبشی ایجاد کرده و آن را مستقیما به برق تبدیل میکند. انرژی کشندی در زمان جزر و مد دریا یا در مناطق ساحلی که به دریا متصل میشوند، بوجود میآیند. انرژی کشندی در جابجایی آب رودخانهها نیز نقش دارند. جالب است بدانید که مناطقی تحت عنوان نیروگاههای کشندی وجود دارند که انرژی کشندی در این مناطق در تولید برق تاثیر مستقیم دارد. از انرژی حرارتی به منظور اختلاف دمای آب گرم و سرد اقیانوسها استفاده میشود. این انرژی تا حدودی تشخیص میدهد که کدام قسمت های اقیانوس دارای آب گرم و کدام قسمتها دارای آب سرد هستند. نحوه تولید برق در انرژی حرارتی اقیانوسی به این صورت است که دستگاههای مختلف در نزدیکی دریا قرار گرفته و آب گرم به سطح پایین ستون دستگاه و آب سرد به قسمت فوقانی ستون جریان پیدا میکند. سپس آب گرم که در سطح زیرین قرار دارد، توربینها را به حرکت درآورده و از این طریق تولید جریان برق انجام میگیرد. استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر در صنایع مهم دنیا روز به روز در حال افزایش است و کاهش این منابع میتواند لطمه بزرگی به اقتصاد دنیا وارد کند.
محصولات مرتبط :
- آداپتور دو کارتریجی ماسک تمام صورت TR2002 اسپاسیانی
- آستین چرمی جوشکاری بلند
- پوتین عایق برق پزول کلوین قهوه ای
مقالات مرتبط :