sazeh

حقایقی درباره سلامت و ایمنی آتش نشانان و تجهیزات آتش نشانی

بر کسی پوشیده نیست که آتش نشانان در معرض خطرات بهداشتی و ایمنی بسیاری هستند. در نتیجه، آنها باید برای کاهش چنین خطراتی، از تجهیزات آتش نشانی استفاده کنند. اما با وجود استفاده از این تجهیزات، وقتی تمام خطراتی که آتش نشانان در طول دوران حرفه ای خود با آن مواجه هستند را کنار هم در نظر می گیریم، ممکن است تعجب آور نباشد که بسیاری از آتش نشانان در زمان بازنشستگی خود همچنان تحت تأثیر اثرات نامطلوب شرایط کار هستند. در این بین، خبر خوب این است که بهبود ایمنی آتش نشانان باعث شده است که یک آتش نشان به ندرت مستقیماً توسط شعله های آتش کشته شود و البته خبر بد این است که اطفای حریق همچنان خطر آفرین است. مسائل مربوط به سلامت و ایمنی آتش نشان شامل بیماری و مرگ ناشی از عوامل مرتبط با شغل آتش نشانی است.

تجهیزات آتش نشانی

تجهیزاتی که در آتش نشانی کاربرد دارد

آسیب گرمایی و ارتباط آن با تجهیزات آتش نشانی

یکی از خطرات اولیه برای آتش نشانان آسیب ناشی از گرما است که در موارد خاص می تواند منجر به مرگ شود. استفاده از تجهیزات مرتبط با  آتش نشانی است که به عنوان پوشش آتش نشانی می تواند اثر گرما را تشدید کند. البته گرمای بیش از حد می تواند هر فردی را تحت تاثیر قرار دهد. اما آتش نشان ها نسبت به سایرین بیشتر در معرض گرمای شدید هستند. استرس گرمایی بر توانایی آتش نشان برای فکر کردن و تصمیم گرفتن تأثیر می گذارد. زمانی که این مسئله در موقع کار در یک محیط خطرناک همچون یک ساختمان در حال سوختن رخ می دهد، کنترل شرایط برای آتش نشانان و افراد گرفتار در آتش سخت تر می شود.

رابدومیولیز حالتی است که در نتیجه آسیب های گرمایی بدن رخ می دهد و در واقع سبب تجزیه بافت عضلانی می شود. دلایل زیادی همچون قرار گرفتن در معرض گرما، بالاتر از هسته بدن و فعالیت طولانی مدت و شدید با تجهیزات آتش نشانی سنگین و طاقت فرسا در محیط گرم، سبب بروز این مشکل می شود. برخی از علائم ممکن است شامل درد عضلانی، ضعف، استفراغ و گیجی باشد. وظایف معمول آتش نشان، مانند حمل وزن اضافی تجهیزات و کار در محیط های گرم، می تواند خطر ابتلا به رابدومیولیز را در آتش نشانان افزایش دهد.

آسیب گرمایی ناشی از حرارت زیاد در آتش نشانان

آسیب گرمایی ناشی از حرارت زیاد در آتش نشانان

 

فروپاشی سازه

آتش نشانان در حال انجام وظیفه، برای برقراری ارتباط دو طرفه با فرمانده عملیات، آموزش دیده اند و مجهز به سیستم ایمنی هشدار شخصی (PASS) در میان تجهیزات آتش نشانی خود هستند که در تمام صحنه های آتش سوزی آماده به کار است. یکی از دلایل اصلی مرگ و میر در هنگام اطفای حریق، ریزش بنای یک ساختمان در حال سوختن است. این اتفاق شامل سقوط دیوار یا فروریختن یک طبقه، سقف یا سقف است. فروریختن سازه اغلب بدون هشدار رخ می دهد و ممکن است آتش نشانان را درهم کوبیده یا به دام بیندازد. برای جلوگیری از تلفات جانی، در چنین شرایطی وجود یک سیستم ارتباطی همراه برای آتش نشانان ضروری است.

تصادفات ترافیکی آتش نشانان در صحنه حادثه و ضرورت استفاده از تجهیزات آتش نشانی شبرنگ

استفاده از جلیقه بازتابنده یکی دیگر از تجهیزات آتش نشانی است که باید توسط مامورین اطفای حریق استفاده شود. برخی از آتش نشانان هنگام حضور در صحنه آتش سوزی و در شرایط اضطراری توسط وسایل نقلیه، مجروح یا کشته شده اند. به طور معمول، 25٪ از مرگ و میر آتش نشانان ناشی از تصادفات ترافیکی آنها است که هنگام پاسخ به یک حادثه یا بازگشت از آن رخ می دهد. اقدام متداولی که سازمان های آتش نشانی برای جلوگیری از این امر انجام داده اند این است که چنانچه آتش نشان ها مجبورند در جاده های عمومی کار کنند، از آتش نشانان بخواهند که تجهیزات آتش نشانی مجهز به جلیقه بازتابنده زرد روشن روی کت خود استفاده کنند تا بیشتر در معرض دید رانندگان عبوری باشند.

استفاده از جلیقه بازتابنده در عملیات جاده ای توسط آتش نشانان

استفاده از جلیقه بازتابنده در عملیات جاده ای توسط آتش نشانان

خشونت در شرایط اضطراری

اگرچه این امر نادر است، اما گاهی اوقات آتش نشانان هنگام حضور در محل حادثه، مورد حمله مردم قرار می گیرند. بروز چنین حملاتی در مناطق خاص می تواند سبب انحراف آتش نشانان از انجام وظیفه اصلی خود که مهار آتش یا کنترل حادثه به وقوع پیوسته است شود و در این بین در پی درگیری ها، دچار آسیب شوند.

بیماری قلب و عروقی

هرچند که استفاده از تجهیزات آتش نشانی تنفسی برای مامورین امری ضروری است اما با این حال در برخی مواقع این تجهیزات به درستی عمل نمی کنند و یا ناتوان در کنترل تنفس آتش نشانان هستند. بیماری های قلبی عروقی شامل تعدادی از اختلالات است که قلب یا عروق خونی فرد را درگیر می کند و علت اصلی مرگ و میر در بیشتر مناطق جهان است. در حقیقت می توان ادعا کرد شایع ترین علت مرگ و میر آتش نشانان حین انجام وظیفه، مرگ ناگهانی ناشی از ایست قلبی یا نارسایی قلبی است. در گذشته، مرکز خدمات آتش نشانی، وضعیت جسمانی ضعیف آتش نشان را عامل اصلی مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی عروقی می دانست. اما در طول 20 سال گذشته، مطالعات و تحقیقات زیادی انجام شده که نشان می دهد گازهای سمی، پرسنل خدمات آتش نشانی را در معرض خطر بیشتری در بیماری های قلبی عروقی و مرگ قرار می دهد.

جدا از مشکلات تجهیزات آتش نشانی تنفسی، سایر عوامل مرتبط با آتش نشانی مانند استرس روحی، استرس گرمایی و فعالیت بدنی سنگین نیز خطر حوادث قلبی عروقی را افزایش می دهند. در طول فعالیت های اطفاء حریق، یک آتش نشان می تواند به اوج یا نزدیک به اوج ضربان قلب برسد که این می تواند به عنوان محرک برای یک رویداد قلبی عمل کند. اگرچه مقدار معینی از خطر بخشی از کار است، اما آتش نشانانی که عادات شخصی ناسالم و ورزش ناکافی دارند، به طور ویژه در معرض بیماری های قلبی عروقی هستند.

ایست قلبی شایع ترین آسیب آتش نشانان حین عملیات

ایست قلبی شایع ترین آسیب آتش نشانان حین عملیات

سرطان در نتیجه استنشاق دودهای سمی

همانطور که گفته شد ممکن است در برخی مواقع استفاده از تجهیزات آتش نشانی تنفسی چندان کارساز نباشد و آتش نشانان را در مسیر آسیب های تنفسی قرار دهد. دود می تواند آتش نشانان را در معرض انواع مواد سرطان زا قرار دهد. در نتیجه، آتش نشانان در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به انواع خاصی از سرطان هستند. برای مثال، آتش ‌نشانان به مزوتلیوما، که نوعی سرطان ناشی از قرار گرفتن در معرض آزبست است، دو برابر جمعیت غیر آتش‌نشان مبتلا می ‌شوند. آتش نشانان زیر 65 سال نیز به سرطان مثانه و سرطان پروستات با نرخ های بالاتری نسبت به جمعیت عمومی مبتلا می شوند. تحقیقات اولیه در سال 2015 بر روی گروه بزرگی از آتش نشانان آمریکایی رابطه مستقیمی بین تعداد ساعت های صرف شده برای مبارزه با آتش سوزی و احتمال مرگ ناشی از سرطان ریه و سرطان خون نشان داد.

 

 

محصولات مرتبط:

مطالب مرتبط:

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست