تأثیر کارخانهها بر تخریب محیطزیست
کارخانهها چگونه بر محیطزیست تأثیر میگذارند؟ شکی نیست که آنها نقشی اساسی در تخریب محیطزیست دارند. ادعا میشود کارخانهها مسئول دوسوم از آلودگیهایی هستند که باعث تغییر آبوهوا میشود. درنتیجه آلودگی حاصل از مواد سمی و خطرناک در محیطزیست، نهتنها اکوسیستم کره زمین مورد تهدید قرار میگیرد، بلکه سلامت انسانها نیز بهطور بالقوه در معرض خطر است. علیرغم تلاش دولتهای سراسر جهان برای کاهش میزان آلودگی این کارخانهها در جو، هنوز هم چیزهای زیادی وجود دارد که باید تغییر دهیم. در ادامه برخی از تأثیرات عمده آلودگی صنعتی در محیطزیست را بررسی خواهیم کرد.
گرم شدن کره زمین
بخش عظیمی از تغییرات آبوهوایی یا گرم شدن کره زمین را میتوان ناشی از اتکا به فعالیتهای صنعتی طی سالهای گذشته دانست. مواد سمی و گازهایی همچون دیاکسید کربن و متان بهسرعت در اتمسفر رها میشوند. ازآنجاکه این گازها قادر به جذب تابش خورشید و حبس گرما در لایههای زیرین جو هستند، تأثیر مستقیمی بر دمای کره زمین و درنتیجه تخریب محیطزیست دارند. گرم شدن کره زمین میتواند منجر به موارد زیر شود:
_ بالا آمدن سطح دریا
_ افزایش دمای زمین
_ خطر انقراض گونههای جانوری
_ افزایش سونامی، توفان، سیل و سایر بلایای طبیعی
_ ذوب شدن کلاهکهای یخی
علاوه بر این، موجودیت ما بهعنوان یک انسان نیز میتواند در معرض تهدید باشد و خطر ابتلا به بیماریهایی مانند وبا، مالاریا و سایر بیماریها افزایش یابد.
آلودگی هوا
کارخانه های صنعتی سهم بزرگی در میزان آلودگی هوا دارند. گازهای سمی که کارخانهها به هوا منتقل میکنند، در کنار گازهایی که از سوخت خودروها به جو اضافه میشوند، به این معنی است که ما در معرض خطر ابتلا به بیماریهای تنفسی مزمن همچون سرطان ریه، بیماریهای قلبی و بسیاری از بیماریهای دیگر هستیم. آلودگی هوا بر روی حیاتوحش نیز تأثیر دارد و دوباره میتواند منجر به انقراض گونههایی از گیاهان و حیوانات شود.
آلودگی آب
کارخانهها همچنین عامل مهمی در آلودگی آب در سراسر جهان هستند. ریختن غیرقانونی آب آلوده، گازهای سمی، مواد شیمیایی، فلزات سنگین یا مواد رادیواکتیو در آبراههای اصلی باعث آسیب به حیات دریایی و بهطورکلی تخریب محیطزیست میشود. همه کارخانهها مسئول این امر نخواهند بود، اما کارخانههایی که در مناطق کمتر تحت کنترل این سیاره یافت میشوند، معمولاً مواد زائد سمی خود را بدون دردسر به اقیانوسها یا رودخانهها میریزند تا خیلی ارزانتر از شر آنها خلاص شوند.
آلودگی خاک
حتی خاک زمین نیز میتواند به دلیل ریختن مواد زائد صنعتی به محل دفن زباله آلوده شود. این مواد شیمیایی و سمی میتوانند حاصلخیزی خاک را از بین ببرند، بهرهوری محصولات را کاهش دهند و حتی منجر به آلودگی غذاهایی شوند که درنهایت به مصرف انسان میرسد.
سلامتی انسان
امروزه تعداد بیشماری از انسانها در معرض آلودگی هوا، آبوخاک ناشی از تخریب محیطزیست و افزایش خطر قربانی شدن در اثر بیماری قرار دارند. بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی (WHO) ، 5٪ از مبتلایان به سرطان ریه به دلیل قرار گرفتن طولانیمدت در معرض آلودگی هوا به این بیماری دچار شدهاند. درصد کمی از عفونتهای قفسه سینه، بیماریهای ریوی و بیماریهای قلبی نیز میتواند ناشی از آلودگی باشد. این امر منجر به افزایش ادعاهای حقوقی علیه خطرات محل کار شده است زیرا کارگران بیشازحد در معرض آلودگی گازوئیل و سایر آلودگیها قرار دارند.
نابودی حیاتوحش
ولع انسانها برای استفاده از منابع طبیعی همچون چوب، زغالسنگ و نفت به این معنی است که بسیاری از گونهها در معرض خطر هستند. جنگلها که زیستگاه طبیعی حیوانات هستند برای تأمین چوب از بین میروند و حیوانات وحشی برای زنده ماندن مجبور به کوچ میشوند. نشت روغن، نشتی حاصل از تصادفات و ریختن مواد زائد در طبیعت نیز میتواند در تخریب محیطزیست نقش داشته باشد. به دلایل بالا، بسیاری از گونهها در معرض نابودی قرار گرفتهاند و اگر در آینده از میزان خسارت وارده به این کره خاکی کم نکنیم بسیاری از طبیعت نابود خواهد شد.
محصولات مرتبط :
- تسمه پلاستیکی رابط کولی به کمربند سیستم تنفسی (یک جفت)
- چهارشاخه سیستم تنفسی اسپاسیانی – SPASCIANI
- ست فشار شکن و متعلقات مربوطه مخصوص سیستم تنفسی SPASCIANI مدل RC 2603
مقالات مرتبط :
- انواع مختلف سیستم اعلام حریق و دستگاههای هشدار
- توصیه به کارفرمایان در تهیه و استفاده از تجهیزات حفاظت شخصی
1 دیدگاه