گوشی محافظ صدا

اهمیت حفاظت از شنوایی در محل کار و استفاده از گوشی محافظ صدا

استفاده از گوشی محافظ صدا در محل کار

بر اساس ماده 91 قانون، یک کارفرما ملزم است اقدامات لازم جهت تأمین ایمنی و حفاظت بهداشتی برای کارگران و کارکنان مشغول در محیط کاری خود را به انجام رساند. یکی از موارد رعایت ایمنی در محیط‌های کاری شلوغ و پرسروصدا، استفاده از گوشی محافظ صدا است که بر این اساس، کارفرمایان ملزم به تهیه گوشی ایمنی برای کارگران خود هستند. درواقع یک کارفرما وظیفه دارد خطرات ناشی از آلودگی‌های صوتی در محیط کار را ارزیابی و جهت رفع و یا کاهش آن‌ها اقدام نماید. شناسایی خطرات ناشی از سروصدا و ارزیابی میزان آن، اولین گام در جهت کنترل آسیب‌های ناشی از سروصدا در محیط کار است. درحالی‌که روش‌های بسیاری برای کاهش سروصدا در محیط کار وجود دارد مانند انتخاب تجهیزات کم‌صدا، به کار بردن کنترل‌کننده‌های مهندسی مانند صدا خفه کن‌ها در تجهیزات، انتقال محل دستگاه‌های پرسروصدا در مکانی دورتر از حضور کارگران و… بااین‌حال، نمی‌توان همیشه به این طریق اثر صدای محیط بر گوش کارگران را از بین برد و اینجاست که محافظ شنوایی به‌عنوان آخرین مرحله نقش خود را ایفا می‌کند.

استفاده از گوشی محافظ صدا یکی از الزامات ایمنی در محیط‌های شلوغ کاری است

محدوده خطرات شنوایی

سطحی که کارفرمایان باید در آن، خطر سلامتی کارگران را ارزیابی کرده و به آن‌ها اطلاعات و آموزش دهند، 80 دسی‌بل است و سطحی که کارفرمایان باید به‌عنوان مناطقی با خطر آسیب شنوایی در نظر بگیرند و گوشی محافظ صدا را به کارگران خود بدهند، 85 دسی‌بل است (به‌صورت روزانه یا هفتگی). همچنین در صورت قرار گرفتن کارگران در محیطی با میزان صدای 87 دسی‌بل استفاده از محافظ گوش اجباری است و تنها کارگرانی اجازه کار در آن محدوده را دارند که حتماً از گوشی محافظ استفاده نمایند.

کارگران در محیط کار

انواع مختلف گوشی محافظ صدا

گوشی محافظ صوت می‌تواند در ابعاد و اشکال متنوع، برای کاربرد در شرایط سروصدایی مختلف مورداستفاده قرار گیرد.

_ نوعی از محافظ‌های گوش که در ابعاد بسیار کوچک و قابل‌حمل، برای تأمین آرامش کارگران در محیطی با سطح متوسط صدا مورداستفاده قرار می‌گیرد، گوش‌گیرهایی است که در داخل مجرای گوش قرار می‌گیرند. این گوش‌گیرها از جنس فوم فشرده هستند و در اشکال یک‌بارمصرف و قابل‌استفاده مجدد موجود است.

برخی گوشی محافظ صداها بسیار کوچک و قابل‌حمل هستند

_ نوع دیگری از محافظ گوش، گوش‌گیرهای سیلیکونی است که مجهز به یک بند در انتهای هر گوش‌گیر است و به‌صورت نیمه در داخل مجرای گوش قرار می‌گیرد. این گوش‌گیرها نیز اثر محافظتی متوسطی دارند.

امنیت گوش

_ کامل‌ترین و گران‌قیمت‌ترین انواع گوشی محافظ صدا که مناسب محیط‌های شلوغ است، گوشی‌های ایمنی است که از دو کاسه خارجی سخت تشکیل ‌شده و توسط یک باند بر روی سر ثابت نگه‌ داشته می‌شوند. کاسه‌های این گوشی‌ها که گوش را به‌طور کامل در برمی‌گیرند توسط بالشتک‌های نرم و تضعیف‌کننده صدا پوشانده شده است.

 

گوشی محافظ صدا

شما میتوانید انواع گوشی های ایمنی را از اینجا مشاهده کنید

 

نکات لازم برای استفاده از گوشی محافظ صدا

در صورت نیاز به محافظت از گوش، باید برنامه مراقبت از شنوایی به‌طور کامل اجرا شود. یک برنامه حفاظت از شنوایی شامل ارزیابی سروصدا، روش‌های کنترل صدا، انتخاب نوع محافظ شنوایی، آموزش کارکنان، آزمایش شنوایی‌سنجی، بازرسی، نگهداری سوابق و ارزیابی برنامه است.

اگر محافظ‌های شنوایی به‌درستی بر روی گوش قرار نگیرد یا درون گوش وارد نشود و یا اگر به‌صورت مقطعی استفاده شود و برای مدت‌زمانی برداشته شود، اثر محافظتی آن بسیار کاهش می‌یابد. بنابراین، برای حفظ اثربخشی، از گوشی محافظ صدا نباید به‌صورت مقطعی استفاده کرد. همچنین هدفون یا هدست­های رادیویی/موسیقی جایگزین محافظ­های شنوایی نیستند و نباید درجایی که برای ایمنی در برابر سروصدا، محافظ شنوایی موردنیاز است، از این هدست­ها استفاده شود.

جهت اثربخشی گوشی محافظ صدا استفاده درست و به جا از آن ضروری است

محصولات مرتبط:

مقالات مرتبط :

1 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست