13

الزامات اجرای HSE سیستماتیک ( بهداشت ، ایمنی و محیط زیست )

نظارت و کنترل‌های دقیق و یکپارچه در زمینه بهداشت، ایمنی و محیط زیست با رویکردی منظم، مستند و هدفمند را HSE سیستماتیک می‌گویند.

هدف از کنترل‌های سیستماتیک جلوگیری از حوادث نامطلوب و اطمینان از ایمنی محیط کار، پایین بودن میزان غیب کارکنان به دلیل بیماری، سودآوری بهتر و حداقل انتشار و ورود آلودگی به محیط زیست است.

درواقع، کار سیستماتیک عملیات HSE، کلید دستیابی به یک محیط کار مطلوب است که این امر به نوبه خود منجر به رضایت شغلی و بهره‌وری بیشتر می‌شود.

HSE سیستماتیک یک روند یکپارچه و منظم جهت مراقبت از سلامت محیط کار است

همکاری همگانی لازمه اجرای HSE سیستماتیک

مدیران ارشد بنگاه‌های اقتصادی که مسئولیت اداره شرکت‌ها و کارخانه‌ها را دارند، می‌بایست این اطمینان را حاصل کنند که کلیه مقررات مربوط به فعالیت‌های HSE سیستماتیک، به‌طور منظم از سوی مسئولین مربوطه پیگیری می‌شود.

دامنه کار HSE باید متناسب با اندازه و پیچیدگی واحد باشد. همچنین کارهای مربوط به رعایت قوانین HSE باید با همکاری کارکنان و نمایندگان آن‌ها انجام شود. روال کار باید به‌صورت کتبی و مستند باشد و اطمینان حاصل شود که مشکلات به‌موقع شناسایی و جهت رفع آن‌ها اقدام می‌شود.

HSE سیستماتیک با همکاری کلیه کارکنان اعم از مدیران، کارمندان و کارگران یک واحد تولیدی میسر است

کارشناس بهداشت حرفه‌ای و کنترل امور HSE سیستماتیک

آیین‌نامه کنترل HSE در مورد کلیه فعالیت‌هایی است که تحت قوانین خاص مربوط به مراقبت بهداشت حرفه‌ای هستند. این کار به عهده یک کارشناس بهداشت ایمنی و محیط کار است که الزامات کار HSE سیستماتیک را در مرحله تولید، فروش یا ارائه محصولات و خدمات برای شرکت یا کارخانه اعمال می‌کند. اجرای این مقررات به منزله پذیرفتن مسئولیت اعتبار یک شرکت یا کارخانه، سلامت کارگران و تضمین بستر مناسب تولید توسط کارشناس مراقبت از سلامت در محیط کار است. وظیفه کارشناس بهداشت حرفه‌ای این است که مدیران خطوط را کنترل کند تا مسئولیت HSE خود را مطابق با قانون محیط کار به انجام برسانند. مدیر خط باید بر اساس ارزیابی ریسک و قواعد طرح کلی، با همکاری نماینده ایمنی برنامه عملیاتی HSE را تدوین و بررسی کند. همچنین می‌بایست اقدامات اولویت‌دار برای بهبود محیط کار در برنامه کنترل ایمنی گنجانده و اقدامات اجرایی لازم به افراد دارای مسئولیت تفهیم شود. بدین ترتیب، یک مهندس اچ اس ای با مجموعه همکاری می‌کند تا شرایط را برای داشتن یک محیط کار سالم فراهم سازد.

در HSE سیستماتیک، مسئول کنترل خطوط وظیفه ثبت مشکلات و ارائه گزارش به کارشناس HSE را بر عهده دارد

وظایف یک کارفرما در کنترل HSE (بهداشت، ایمنی و محیط زیست)

یک کارفرما موظف به کسب اطمینان از ایمن بودن محیط کار در شرکت یا کارخانه خود است. بنابراین باید از الزامات و قوانین تعیین شده برای اطمینان از یک محیط کار مطلوب و تضمین اجرای HSE سیستماتیک آگاهی داشته باشید. در این راستا، کارفرما نیز باید آموزش‌های لازم در این زمینه را ببیند و این در حالی است که آموزش کارفرما باید متناسب با وسعت بنگاه اقتصادی، ماهیت، نوع فعالیت‌ها، خطرات و حساسیت‌های آن باشد. همچنین یک مدیرعامل باید در نظر داشته باشد اقدامات مربوط به HSE که به منابع اضافی (وقت، پول و کار) نیاز دارند باید در بودجه و برنامه­های آتی‌ واحد اقتصادی گنجانده شود. یک کارفرما باید به‌طور پیوسته از اقدامات صورت گرفته در محیط کار جهت ارتقای ایمنی، مطلع شود و گزارشات لازم جهت بررسی مشکلات و عوامل ایجادکننده را دریافت و جهت حل آن‌ها امکانات لازم را به واحد تولید تخصیص دهد. بنابراین، حمایت مدیر یک واحد تولیدی و اقتصادی در اجرای برنامه‌های بهداشت حرفه‌ای امری مهم و ضروری است.

یک مدیرعامل در واحد تولیدی، HSE سیستماتیک وظیفه توجه به اجرای قوانین ایمنی محیط را بر عهده دارد

محصولات مرتبط :

مقالات مرتبط :

3 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست