فیلتر آب چگونه کار میکنند؟ (به همراه معرفی انواع آن )
فیلتر آب ناخالصیهای آب مانند رسوب، طعم و بو، سختی و باکتریها را از بین میبرند تا آب باکیفیت بهتر تولید کنند. با توجه به شرایط آب و کاربرد موردنظر 5 نوع فیلتر وجود دارد:
_ فیلترهای مکانیکی
_ فیلترهای جذبکننده
_ فیلترهای جداکننده
_ فیلترهای تبادل یونی
_ فیلترهای اسمز معکوس
هر یک از اینها نوع خاصی از مشکل آب را برطرف میکند و بسیاری از فیلترها با ترکیبی از انواع روشها چندین سطح فیلتراسیون را باهم انجام میدهند.
نحوه عملکرد فیلتر آب
طعم و بوی کلر و تشکیل آهک فقط دو مورد در میان سایر مشکلات رایج است که با فیلتر آب قابلحل است. آب یکی از مهمترین مواد موجود در این سیاره است که 71 درصد از سطح زمین را پوشش میدهد و بدن انسان میتواند تا 75 درصد آب در خود داشته باشد. برای اکثر ما، آب آشامیدنی از منابع تصفیهشده شهری تأمین میشود که نوشیدن آن بیخطر است اما اغلب دارای طعم و بوی نامطبوع ناشی از مواد شیمیایی مانند کلر است که برای ضدعفونی آب و جلوگیری از میکروب و باکتری از آن استفاده میشود.
فیلتر مکانیکی
هدف اصلی فیلتراسیون مکانیکی این است که رسوبات، آلودگی یا ذرات موجود در آب را با استفاده از یک سد بهصورت فیزیکی پاک کند. فیلترهای مکانیکی میتواند بقایای ریزودرشت زیادی را فیلتر کند. فیلتر سرامیکی بخشی از فیلتر مکانیکی است که دارای منافذ بسیار پیچیدهای برای فیلتراسیون موجودات بسیار ریز بیماریزا است. به فیلتری که از فیلتراسیون مکانیکی استفاده میکند، معمولاً نمره میکرون داده میشود.
فیلتر جذبکننده
جذب در فیلتر آب معمولاً توسط کربن انجام میشود. دلیل اینکه کربن بهراحتی آلودگیها را جذب میکند این است که سطح داخلی زیادی دارد که مملو از گوشههایی است که میتواند ناخالصیهای شیمیایی مانند کلر را به دام بیندازد. اکثر فیلترهای خانگی رایج حاوی کربن فعال دانهای هستند که با عمل جذب، طعم و بوی ناخواسته را کاهش میدهد. در فیلترهای گرانقیمت از بلوک کربن استفاده میشود که بهطورکلی مؤثرتر هستند و معمولاً دارای درجه میکرون برای حذف ذرات هستند. برای تهیه کربن در فیلترها از چوب و پوسته نارگیل استفاده میشود که دراینبین، فیلترهای پوسته نارگیل بسیار کارآمدتر و گرانتر هستند.
فیلتر جداکننده
این فیلتر عمل جداسازی مواد شیمیایی را انجام میدهد. در این پالایهها از پلی فسفات برای جداسازی مواد معدنی کلسیم و منیزیم که باعث ایجاد آهک و خوردگی میشوند، استفاده میشود. بااینحال، پلی فسفات بهطورکلی فقط در مقادیر بسیار کمی به کار میرود و فقط املاح را مهار میکند. این بدان معنی است که پلی فسفات آب را نرم نمیکند بلکه از تشکیل آنها بر روی هر سطحی که با آنها تماس پیدا کند جلوگیری میکند.
فیلتر تبادل یونی
تبادل یونی فرآیندی است که برای نرم کردن آب سخت از طریق مبادله یونهای منیزیم و کلسیم با یونهای سدیم یا هیدروژن استفاده میشود. برخلاف مهار املاح، تبادل یونی بهطور فیزیکی مواد معدنی سخت را از بین میبرد و املاح آهک را کاهش میدهد. تبادل یونی معمولاً با یک رزین انجام میشود که بهطورمعمول به شکل دانههای کوچک است. از رزینهایی که یونهای سدیم دارند معمولاً در فیلتر آب آشامیدنی استفاده نمیشود. ازآنجاکه تبادل یونی سدیم سطح نمک را افزایش میدهد، یک رزین تبادل یونی بر پایه هیدروژن گزینه ارجح برای این فیلترها است.
فیلتر آب اسمز معکوس
اسمز معکوس فرآیند حذف مواد معدنی غیر آلی محلول مانند یونهای منیزیم و کلسیم از طریق عبور آن از یک غشا نیمه نفوذپذیر تحتفشار است، بهطوریکه آب از آن عبور کند اما بیشتر آلودگیها در آن باقی بماند. اسمز معکوس یک روش بسیار مؤثر در تصفیه آب است و معمولاً با تعدادی فیلتر دیگر مانند فیلتر مکانیکی (رسوب) و فیلتر جذبکننده (کربن فعال) ترکیب میشود تا بتواند باقیمانده آلاینده آب را جدا کند. سیستمهای اسمز معکوس از فشار آب برای عبور آب از غشا بهره میبرند، بنابراین از برق استفاده نمیکند، اگرچه مقدار مشخصی از پساب تولیدشده باید به زهکشی ارسال شود.
محصولات مرتبط :
مالات مرتبط :
1 دیدگاه