آلودگی ناشی از فرسودگی تجهیزات پالایشگاه تصفیه نفت و ضرورت بازسازی
همانطور که مطلع هستید پالایشگاه نفت به عنوان یک واحد صنعتی، نفت خام را به مواد مفیدتری چون نفت سفید، نفت کوره، بنزین و گازوئیل تبدیل مینماید. پالایشگاههای نفتی واحدهای صنعتی پیچیده و بزرگی هستند که واحدهای مختلف در آن از طریق لوله کشیهای متعدد به هم متصل شدهاند.
بازسازی و یا تعویض تجهیزات پالایشگاه نفت، مانند شیرها، توربین، جداکنندهها، کمپرسورها، پمپ، مبدلهای حرارتی و … به منظور جلوگیری از بروز حوادث و کاهش آلایندگیهای زیست محیطی، امری مهم و ضروری بشمار میآید. در این مقاله قصد داریم به بررسی آلودگیهای ناشی از فرسودگی تجهیزات پالایشگاهی تصفیه نفت و خطرات زیست محیطی ناشی از آن بپردازیم. در ادامه مطلب با ما همراه باشید.
آلودگی های ناشی از فرسودگی تجهیزات پالایشگاه نفت
همانطور که میدانید فرسودگی تجهیزات پالایشگاه نفت یکی از معزلات پیشروی این صنعت میباشد. عدم نوسازی و جلوگیری از فرسودگی این تجهیزات، عواقب جبران ناپذیری مانند وقوع حوادث، افزایش آلایندگی، هزینه گزاف، کاهش بهرهوری و راندمان کاری را به دنبال خواهد داشت.
خطوطهای لوله پالایشگاه نفت، یکی از مهمترین بخشهای آسیبپذیر بشمار میآیند و آسیب به این تجهیزات و فرسودگی در اثر زمان، باعث افزایش اثرات مخرب زیست محیطی مانند آلودگی هوا، خاک و آبهای زیرزمینی شده و به دنبال آن سلامت و بهداشت محیط زیست و انسان به خطر خواهد افتاد. هنگامی که در اثر فرسودگی، نفت خام در اثر فرایند تصفیه در پالایشگاهها به آبهای زیرزمینی نفوذ کند، قسمتهای سبکتر و سمی آن مانند تولوین و بنزن بخار شده و به راحتی وارد هوای منطقه خواهند شد.
از طرف دیگر قسمتهای سنگینتر، به مدت زمان طولانی در خاک، آبهای زیرزمینی باقی مانده و محیط زیست و اقیانوس و دریاها را آلوده خواهند کرد. هیدرژن سولفید و بنزن از خطرناکترین آلایندههای هوا در صنعت تصفیه نفت خام بشمار میاید.
ضرورت نوسازی تجهیزات پالایشگاه نفت
در دنیای امروز به طور عمده هزینههایی برای نوسازی و رفع فرسودگی تجهیزات پالایشگاه نفت در نظر گرفته شده است. عدم توجه به این مسئله علاوه بر آسیبهای زیست محیطی و انسانی، راندمان کاری را پایین آورده و باعث کاهش بهرهوری خواهد شد. امروزه با استفاده از تکنیکهای مهندسی، عمر تجهیزات پالایشگاهی تخمین زده خواهد شد؛ این مهم برای پالایشگاه و تاسیساتی که برنامه بلند مدتی را برای تولید و بهرهوری بیشتر در دستور کار خود قرار دادهاند امری حیاتی محسوب میشود.
لازم به ذکر است که منظور از تخمین زدن عمر تجهیزات، از رده خارج کردن آن نیست؛ درواقع با تعیین عمر تجهیزات، اقدامات اساسی بر حفظ عمر مفید باقی مانده آن صورت خواهد گرفت.
اقدامات لازم از طریق سرمایه گذاری در پالایش سلامت تجهیزات و سرمایهگذاری بر تعمیرات اساسی، جایگزینی و نوسازی تجهیزات میباشد. بنابراین ضرورت نوسازی و تعمیرات تجهیزات پالایشگاهی به جهت جلوگیری از خطرات زیست محیطی و کاهش آلایندگیها امری حیاتی محسوب میشود.
جمع بندی و کلام اخر
فرسودگی تجهیزات پالایشگاه نفت و تاسیسات این چنینی، باعث بروز مشکلاتی چون افزایش آسیبهای زیست محیطی، ، افزایش گازهای سمی و آلایندهها به هوا، آلودگی خاک و آبهای زیرزمینی، به خطر افتادن سلامت انسان شده و حتی آلودگیهای صوتی زیان باری را به دنبال خواهد داشت.
علاوه بر این فرسودگی تجهیزات، در بسیاری تاسیسات و پالایشگاهها باعث کاهش بهرهوری و راندمان کاری شده و در نهایت ضررهای مالی و حوادث جبرانناپذیر بسیاری را رقم خواهد زد. بنابراین ضرورت نوسازی و تعمیرات به موقع تجهیزات پالایشگاهی باید در دستور کار صاحبان صنعت قرار بگیرد.
برخی از محصولات ما: