51

معرفی و راهنمای انتخاب انواع جلیقه نجات

با کمک ابزار شناورسازی فردی که به آن جلیقه نجات نیز گفته می شود، می توان به راحتی از غرق شدن افراد جلوگیری نمود. جلیقه ها مهمترین تجهیزات ایمنی قایق هستند و شما باید هر زمان که قایقرانی می کنید یکی از آنها را بپوشید. به همین دلیل لازم و ضروری است کلیه اماکن تفریحی آبی مجهز به جلیقه باشند. باید توجه داشته باشید به هنگام انتخاب جلیقه، جلیقه ای مناسب با مکان و نوع فعالیت قایقرانی خود انتخاب نمایید. در ادامه با ما همراه باشید تا با هم مروری بر ویژگی های یک جلیقه مناسب و کاربردهای آن داشته باشیم.

جلیقه ها مهمترین تجهیزات ایمنی قایق بوده و دارای انواع مختلفی هستند

جلیقه ها مهمترین تجهیزات ایمنی قایق بوده و دارای انواع مختلفی هستند

ویژگی های یک جلیقه نجات مناسب

  • اگر نوع جلیقه ها به درستی انتخاب شود به شما کمک می کند تا سر خود را بالاتر از آب نگه دارید.
  • چنانچه جلیقه خیلی بزرگ باشد، دور صورت شما می چرخد و اگر خیلی کوچک باشد، نمی تواند بدن شما را روی آب نگه دارد.
  • در نظر داشته باشید جلیقه های نجاتی که برای بزرگسالان طراحی شده اند، برای کودکان مناسب نیستند، پس اندازه آن ها بررسی کنید.
  • برچسب توضیحات شرکت سازنده را بررسی کنید تا مطمئن شوید جلیقه مناسب اندازه و وزن شما است.
  • مطمئن شوید که بست های جلیقه به درستی بسته می شوند.
  • بازوها را مستقیماً بالای سر خود نگه دارید و از دوستی بخواهید که قسمت بالای سرشانه ها را گرفته و به آرامی بالا بکشد. اطمینان حاصل کنید در بخش یقه، فضای اضافی وجود ندارد و جلیقه از چانه یا صورت شما بالاتر نمی رود.
  • جهت اطمینان، جلیقه نجات را در آب کم عمق و در شرایط ایمن و تحت نظارت امتحان کنید.

همچنین از دیگر ویژگی های فیزیکی جلیقه ها می توان به مواردی همچون

  • طراحی مدرن با پارچه پلی استر و شب رنگ با فوم EPE
  • قابل استفاده در دمای 30 درجه سانتیگراد تا 65+
  • مجهز به لوازم جانبی اضافی همچون طناب اتصال، حلقه بالابر، سوت و … اشاره نمود.

    جلیقه نجات چگونه کار می کند؟

    جلیقه ها که از نوع نجات هستند بر اساس اصل شناوری عمل می کنند، یعنی مقدار آب جابه جا شده توسط یک جسم که برابر با وزن آن است. این بدان معنی است که وقتی شخصی در آب است، نیروی شناوری ایجاد شده برابر با وزن شخص است. یک جلیقه از نوعی فرم سبک ساخته شده است که وزن آن بسیار کمتر از متوسط ​​چگالی وزن انسان است. در نتیجه، وقتی شخصی یک جلیقه به تن می کند، وزن کلی که باید توسط آب جابه جا شود در مقایسه با وزن شخص به تنهایی بسیار کمتر است و بنابراین فرد شناور می ماند. همچنین پوشیدن جلیقه مناسب از شخص در برابر صدمات ناشی از ضربه نیز محافظت می کند و حداکثر ایمنی را تا رسیدن کمک حتی در شرایط نامساعد دریا ایجاد می کند.

    جلیقه نجات بر اساس اصل شناوری عمل می کند

    جلیقه نجات بر اساس اصل شناوری عمل می کند

    انواع جلیقه های نجات

    پنج نوع اصلی جلیقه های از نوع نجات که توسط تولید کنندگان تولید می شوند عبارتند از:

     

    1-   جلیقه نجات مناسب آب های آزاد

    این نوع جلیقه ها که برای محافظت از شخص در آب های آزاد استفاده می شود، برای حفظ بدن در موقعیت مطلوب جهت جلوگیری از غرق شدن و ایجاد ایمنی در دریاهای مواج مورد استفاده قرار می گیرد. این جلیقه ها حداقل 10 کیلوگرم شناوری را برای بزرگسالان و 5.5 کیلوگرم را برای کودکان فراهم می کنند. این جلیقه ها، بهترین نوع جلیقه هستند که در آب های مواج سر را در بالای سطح آب نگه می دارند.

    جلیقه نجات نوع اول مناسب ترین جلیقه نجات جهت بالا نگه داشتن سر در آب های مواج

    جلیقه هایی از نوع اول مناسب ترین جلیقه نجات جهت بالا نگه داشتن سر در آب های مواج

    2-   جلیقه نجات فردی در دریا

    این جلیقه ها در درجه اول در پهنه های آبی مناطق ساحلی که می توان عملیات نجات سریع را اجرا کرد، استفاده می شود. این نوع جلیقه ها در مناطق سردتر به گونه ای طراحی می شود که از فرد در برابر هیپوترمی محافظت کنند و فرد بیهوش را به سطح آب بیاورند. این جلیقه ها حداقل 7.5 کیلوگرم شناوری را برای فرد بزرگسال فراهم می کنند. جلیقه های نجات نوع دو از ارزان ترین انواع جلیقه های نجات هستند.

    جلیقه نجات نوع دوم ارزان ترین نوع جلیقه نجات و مناسب نجات افراد بیهوش در آب

    جلیقه نجات نوع دوم ارزان ترین نوع جلیقه نجات و مناسب نجات افراد بیهوش در آب

    3-   جلیقه شناوری

    این جلیقه های نجات برای محافظت در آب های داخلی نزدیک ساحل، جایی که احتمال نجات فوری زیاد است، مناسب می باشد. این جلیقه ها برای پوشیدن راحت هستند و حداقل شناوری 7.5 کیلوگرم را برای فرد بزرگسال فراهم می کنند. به این جلیقه ها، جلیقه های اسکی نیز گفته می شود چرا که برای استفاده در امور ورزش های آبی نیز مناسب هستند. جلیقه های نوع سه معمولا مجهز به سگک و زیپ بوده و قابلیت اطمینان بیشتری دارند.

    جلیقه نجات نوع سوم یک جلیقه پوشیدنی قابل اطمینان جهت استفاده در ورزش های آبی

    جلیقه نجات نوع سوم یک جلیقه پوشیدنی قابل اطمینان جهت استفاده در ورزش های آبی

    4-   شناور نجات پرتابی

    شناورهای پرتابی یا PFD، جهت پرتاب شدن به سوی یک شخص در حال غرق شدن یا برای کمک به شناوری یک فرد در دریا طراحی شده اند. این شناورها پوشیدنی نیستند و به حالت شناور در سطح آب قرار می گیرند. حداقل شناوری این ابزار نجات 8.5 کیلوگرم است. توجه داشته باشید که از این شناور ها به عنوان بالشتک نشیمن استفاده نکنید زیرا به مرور زمان از میزان شناوری آن ها کاسته می شود.

    شناورهای پرتابی جهت کمک فوری به اشخاص در حال غرق شدن

    شناورهای پرتابی جهت کمک فوری به اشخاص در حال غرق شدن

    5-   تجهیز شناوری تخصصی

    سازندگان جلیقه نجات، دستگاه های شناوری شخصی ویژه ای را برای ورزش های آبی پر تحرک همچون قایقرانی، قایق موتوری و جت اسکی که خطر پرتاب شدن فرد به دریا زیاد است طراحی کرده اند.

    جلیقه نجات تخصصی مناسب ورزش های آبی پر تحرک

    جلیقه نجات تخصصی مناسب ورزش های آبی پر تحرک

    کد SOLAS LSA چیست؟

    انتظار می رود که انواع جلیقه های نجات های تولید شده در سراسر جهان به قوانین طراحی شده توسط کد SOLAS LSA پایبند باشند. کد SOLAS LSA قوانینی را برای سهولت پوشیدن جلیقه نجات بدون کمک، راحتی فرد استفاده کننده و توانایی بلند کردن افراد هوشیار و بیهوش در برابر شرایط مواج دریا تعریف کرده است. علاوه بر این، دستورالعمل های دقیقی در مورد ماهیت، کیفیت و توانایی جلیقه تعیین نموده است.

    اگر در یک محیط آبی ساکن هستید و قصد استفاده از قایق و کشتی های تفریحی را دارید همین حالا برای تهیه جلیقه مناسب خود و خانواده خود اقدام کنید.

     

    خریدمحصول:

    تجهیزات حفاظت فردی

            مطالب مرتبط:

         انواع تجهیزات حفاظت فردی و کاربرد آنها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست